Ruský citrónový chlebíček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruský citrónový chlebíček
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58184 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
3 kávová lžička | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
200 g | Cukr krupice |
150 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
50 g | Hrozinky |
75 g | Kandované ovoce |
190 g | Máslo čerstvé |
320 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
6 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 180,4mg |
Draslík | 118,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 296,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr moučkový, Kandované ovoce, Strouhanka, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Hrozinky, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ruský citrónový chlebíček postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozklepneme a bílky oddělíme od žloutků a z bílků ušleháme tuhý sníh. |
2 | 150 g másla utřeme s cukrem do pěny, pak postupně přidáváme žloutky a třeme, až je pěna světlá. Potom za stálého míchání přidáváme nastrouhanou citronovou kůru, půl balíčku vanilkového cukru, citronovou šťávu, polohrubou mouku, opláchnuté hrozinky a na kousky nakrájené kandované ovoce. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. |
3 | Těsto přeložíme do máslem vymazané, strouhankou vysypané formy a dáme do předehřáté trouby péci. Pečeme při střední teplotě asi 40 minut. |
4 | Hotový chlebíček za tepla dobře pocukrujeme, naporcujeme a podáváme ozdobený zakysanou smetanou. |