Recept

Ruský citrónový chlebíček

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58184

Ingredience

3 kávová lžička Citronová kůra
2 polévková lžíce Citronová šťáva
200 g Cukr krupice
150 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
50 g Hrozinky
75 g Kandované ovoce
320 g Mouka polohrubá
190 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Strouhanka
6 ks Vejce slepičí
200 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 542 kcal
Kilojoule 2 267kJ
19% Sacharidy 69 g
74% Tuky 56 g
4% Sodík 86 mg
17% Bílkoviny 9 g

Ruský citrónový chlebíček postup přípravy receptu:

1

Vejce rozklepneme a bílky oddělíme od žloutků a z bílků ušleháme tuhý sníh.

2

150 g másla utřeme s cukrem do pěny, pak postupně přidáváme žloutky a třeme, až je pěna světlá. Potom za stálého míchání přidáváme nastrouhanou citronovou kůru, půl balíčku vanilkového cukru, citronovou šťávu, polohrubou mouku, opláchnuté hrozinky a na kousky nakrájené kandované ovoce. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.

3

Těsto přeložíme do máslem vymazané, strouhankou vysypané formy a dáme do předehřáté trouby péci. Pečeme při střední teplotě asi 40 minut.

4

Hotový chlebíček za tepla dobře pocukrujeme, naporcujeme a podáváme ozdobený zakysanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept