Bramborový salát s růžičkovou kapustou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s růžičkovou kapustou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58198 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
500 g | Brambory vařené ve slupce |
400 g | Kapusta růžičková |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
40 ml | Ocet vinný |
80 g | Olej olivový extra panenský |
20 g | Pažitka |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
60 g | Šalotka |
6 g | Sůl |
50 ml | Voda pitná |
5 g | Hořčice |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 1,7mg |
Draslík | 605,3mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Muškátový oříšek, Ocet vinný, Pažitka, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Hořčice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborový salát s růžičkovou kapustou postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, růžičkovou kapustu omyjeme, otřepeme a rozkrájíme na půlky, šalotku nakrájíme nadrobno, pažitku s petrželkou posekáme najemno. |
2 | Kapustu vsypeme do pánve s rozpáleným máslem a 5 minut smažíme ze všech stran. Podlijeme troškou vody a dusíme zvolna 10 minut. Kapustu necháme vychladnout, nasypeme do salátové mísy, přimícháme brambory, osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátu a promícháme. V malé misce smícháme šalotku s octem, hořčicí, bylinkami, panenským olejem a tuto zálivku přilijeme do salátové mísy. Zlehka promícháme a podáváme. |