Jednoduchý recept

Hovězí maso v zelenině

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 58199

Ingredience

50 g Anglická slanina
0,5 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
750 g Hovězí maso přední
450 ml Hovězí vývar základní
1 kávová lžička Majoránka
45 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Rajčatová šťáva
1 kávová lžička Sůl
150 ml Víno červené
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 531 kcal
Kilojoule 2 221kJ
7% Sacharidy 24 g
31% Tuky 23 g
40% Sodík 798 mg
83% Bílkoviny 46 g

Hovězí maso v zelenině postup přípravy receptu:

1

V kastrole na rozehřátém oleji opékáme očištěné, na kostičky nakrájené maso a na nudličky nakrájenou slaninu 2-3 minuty. Vyjmeme a do kastrolu vsypeme oloupanou, nasekanou cibuli. Smažíme ji několik minut, přisypeme mouku a znovu osmahneme. Přidáme rajčatovou šťávu, vývar, víno a omáčku povaříme do zhoustnutí.

2

Do kastrolu vrátíme maso a přidáme na kousky nakrájený celer, oloupanou, na nudličky nakrájenou mrkev, prolisovaný česnek, majoránku, sůl a pepř. Znovu vše přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme asi 2 hodiny v mírně vyhřáté troubě.

3

Hotový pokrm rozdělíme na talíře a podáváme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept