Citronovo-medové kuře s hořčičnou majonézou
45 min.
Ingredience
- 800gramůKuřecí prsa
 - 2lžíceMed včelí
 - 2stroužkyČesnek
 - 2kusyChilli paprička
 - 1lžíceCitronová šťáva
 - 3lžíceSójová omáčka
 - 3lžíceOlej olivový
 - 4lžíceBalsamico ocet
 - 1lžičkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 
- hořčičná majonéza
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
807 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
64 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
248 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Omytá kuřecí prsa po jedné straně několikrát nařízneme.
 - 2V misce smícháme med, rozdrcený česnek, nasekané chilli papričky, část citronové šťávy, sójovou omáčku, olej a ocet. Vzniklou marinádou přelijeme kuřecí prsa v míse, přikryjeme fólií a necháme 2 hodiny v chladničce.
 - 3Příprava majonézy: V míse ponorným mixérem mixujeme žloutky, hořčici, ocet, sůl a pepř. Za stálého mixování pomalu přiléváme olej, potom zbylou citronovou šťávu a nakonec přidáme bazalku. Majonézu necháme 1 hodinu chladit.
 - 4Kuřecí prsa vyjmeme z marinády a opékáme na grilovací pánvi nebo na grilu 15-20 minut. Každých 5 minut maso obrátíme a potřeme marinádou.
 - 5Hotové maso nakrájíme šikmo na plátky a podáváme zakápnuté majonézou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.