Vídeňský kulatý knedlík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vídeňský kulatý knedlík
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 58205 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
110 g | Máslo čerstvé |
2,5 dl | Mléko polotučné |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 špetka | Pepř bílý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
5 ks | Rohlíky bílé |
2 ks | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 161,9mg |
Draslík | 347,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř bílý, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vídeňský kulatý knedlík postup přípravy receptu:
1 | Polotvrdé rohlíky nakrájíme na kostičky a v teflonové pánvi nasucho osmažíme dozlatova, poté je dáme do mísy. Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno. Očištěné šalotky nakrájíme na kostičky a v pánvi na másle ji osmažíme dorůžova, přidáme petrželku, promícháme a i s omastkem dáme do mísy k rohlíkům. |
2 | V misce vyšleháme mléko s vejci, solí a čerstvě pomletým bílým pepřem. Přidáme hladkou mouku, vše důkladně promícháme, mísu zakryjeme čistou utěrkou a těsto necháme 50 minut odpočinout. |
3 | V hrnci se síťkou přivedeme k varu 1 litr vody. Z těsta mokrýma rukama vytvoříme kulaté knedlíky o průměru přibližně 7-8 cm. Vkládáme je do vroucí vody a pomalu vaříme 12-15 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, dáme na talíře a servírujeme. |