Jednoduchý recept

Telecí řízky s kyselou smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5821

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
4 plátek Telecí kýta
250 ml Zakysaná smetana
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 370 kcal
Kilojoule 1 548kJ
1% Sacharidy 5 g
52% Tuky 39 g
17% Sodík 349 mg
6% Bílkoviny 4 g

Telecí řízky s kyselou smetanou postup přípravy receptu:

1

Odblaníme řízky, na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a protkneme proužky slaniny.

2

Řízky potřeme částí másla, zaprášíme hladkou moukou a po obou stranách opečeme na zbylém másle do růžova. Poté řízky přelijeme smetanou smíchanou s trochou vývaru, přidáme špetku citrónové kůry a zázvoru a krátce povaříme.

3

Šťávu můžeme zakapat citrónovou šťávou nebo podáme dílky citrónu s pokrmem.

Poznámka

Jako přílohy podáváme makaróny nebo jemné noky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept