Recept

Šaněžky, ruské vdolečky

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58220

Ingredience

300 g Cukr krupice
1,5 polévková lžíce Cukr moučkový
40 g Droždí
300 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
350 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
5 ks Vaječný žloutek slepičí
1 polévková lžíce Šlehačka

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 777 kcal
Kilojoule 3 251kJ
25% Sacharidy 89 g
57% Tuky 43 g
12% Sodík 238 mg
23% Bílkoviny 13 g

Šaněžky, ruské vdolečky postup přípravy receptu:

1

V teplém mléce rozmícháme droždí, vsypeme polovinu polohrubé mouky a zaděláme kvásek. Zatímco vzchází, utřeme žloutky s cukrem do pěny a rozpustíme máslo.

2

Když kvásek vzejde, přidáme k němu půl lžičky soli, utřené žloutky, zbývající mouku a zaděláme těsto. Potom přilijeme máslo a těsto vypracujeme tak, aby se nelepilo na mísu ani k vařečce. Potom ho posypeme moukou, přikryjeme ubrouskem a dáme do tepla kynout. Vykynuté těsto vyklopíme na vál a uděláme z něho malé vdolečky, které narovnáme na plech vyložený pečícím papírem, lehce je potřeme máslem a dáme ještě chvíli kynout.

3

Ze lžíce šlehačky, lžíce hladké mouky, lžíce másla a 1,5 lžíce moučkového cukru připravíme polevu, potřeme s ní bochánky a dáme do trouby na střední oheň péci na 12-15 minut.

4

Hotové šaněžky podáváme k čaji a kávě.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vykynutí těsta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept