Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 58225

Ingredience

100 g Krupice pšeničná
800 g Květák
200 ml Mléko plnotučné
2 špetka Muškátový oříšek
2 špetka Pepř černý mletý
100 g Sádlo vepřové škvařené
100 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 487 kcal
Kilojoule 2 039kJ
12% Sacharidy 44 g
43% Tuky 33 g
20% Sodík 403 mg
27% Bílkoviny 15 g

Květákové řízečky postup přípravy receptu:

1

Očištěný květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat. Uvařený květák nasekáme nadrobno. V mléce uvaříme krupici, vychladlou v míse promícháme s květákem, se žloutky, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Na závěr vmícháme pevný sníh z bílků. Tvarujeme malé karbanátky, obalíme ve strouhance a z obou stran smažíme na sádle dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept