Sýrová polévka s masovými kuličkami

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
179 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
7 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mleté maso dáme do misky, rozklepneme vejce, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, sůl, pepř, mouku a strouhanku. Rukou vypracujeme masovou hmotu, z které pomocí dlaní tvarujeme přiměřeně velké kuličky.
  • 2
    Do hrnce vlijeme studenou vodu, vložíme dvě kostky bujónu a přivedeme k varu. Přidáme na kousky nakrájený sýr, který metlou za stálého šlehání roztavíme. Přidáme scezený hrášek, vložíme bobkový list, připravené masové kuličky, povaříme 10 minut. Posypeme polévku nasekanou petrželovou natí, ochutíme solí, pepřem a vegetou. Dobře promícháme a stáhneme ze sporáku.
  • 3
    Hotovou polévku necháme pod poklici odpočinout 5-10 minut. Potom rozdělíme na jednotlivé hluboké talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.