Sýrová polévka s masovými kuličkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová polévka s masovými kuličkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58230 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Na masové kuličky | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
400 g | Hovězí maso mleté |
0,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Na polévku | |
5 g | Bobkový list |
2 kostka | Bujón hovězí |
100 g | Hrášek |
0,5 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
80 g | Sýr smetanový tavený 45% |
1 kávová lžička | Vegeta |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 82,4mg |
Draslík | 339,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 226,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí maso mleté, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Bobkový list, Bujón hovězí, Hrášek, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr smetanový tavený 45%, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sýrová polévka s masovými kuličkami postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso dáme do misky, rozklepneme vejce, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, sůl, pepř, mouku a strouhanku. Rukou vypracujeme masovou hmotu, z které pomocí dlaní tvarujeme přiměřeně velké kuličky. |
2 | Do hrnce vlijeme studenou vodu, vložíme dvě kostky bujónu a přivedeme k varu. Přidáme na kousky nakrájený sýr, který metlou za stálého šlehání roztavíme. Přidáme scezený hrášek, vložíme bobkový list, připravené masové kuličky, povaříme 10 minut. Posypeme polévku nasekanou petrželovou natí, ochutíme solí, pepřem a vegetou. Dobře promícháme a stáhneme ze sporáku. |
3 | Hotovou polévku necháme pod poklici odpočinout 5-10 minut. Potom rozdělíme na jednotlivé hluboké talíře a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako teplý předkrm.