Moskevské smažené věnečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Moskevské smažené věnečky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58248 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
100 g | Cukr moučkový |
8 g | Kypřicí prášek do pečiva |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka polohrubá |
100 g | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 63,9mg |
Draslík | 240,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 255,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Skořice mletá, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Moskevské smažené věnečky postup přípravy receptu:
1 | Do polohrubé mouky vsypeme čtvrt sáčku prášku do pečiva, mletou skořici, promícháme a prosijeme. Utřeme cukr s vejcem a máslem, zředíme vlažným mlékem a postupně přidáváme mouku s práškem a skořicí. Těsto důkladně zpracujeme. |
2 | Na vále z těsta vyválíme placku o síle 5 mm a tvořítkem z ní vykrájíme kolečka. Menším tvořítkem vykrojíme středy, tím vzniknou věnečky. |
3 | Věnečky dozlatova usmažíme na rozpáleném oleji, hotové pocukrujeme a podáváme je teplé se zakysanou smetanou. |