Recept

Lívance zapečené s bílkovým sněhem

  • Ukrajina
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58253

Ingredience

200 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
500 g Jablka
250 g Mouka pšeničná hladká
230 g Máslo čerstvé
100 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Skořice mletá
200 ml Smetana
10 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 801 kcal
Kilojoule 3 352kJ
23% Sacharidy 81 g
62% Tuky 47 g
7% Sodík 137 mg
32% Bílkoviny 18 g

Lívance zapečené s bílkovým sněhem postup přípravy receptu:

1

Vyzrálá jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nastrouháme a spolu se 150 g cukru a skořicí je podusíme na 50 g másla. Vejce rozklepneme, oddělíme bílky od žloutků a bílky vyšleháme se 2 lžícemi moučkového cukru na tuhý sníh.

2

Žloutky, smetanu, 50 g cukru a 150 g másla vymícháme do hladké hmoty, přidáme hladkou mouku a třetinu sněhu z bílků. Z této hmoty upečeme na oleji 4 lívance, na ně rozdělíme jablečné pyré, stočíme je a vložíme do máslem vymazané zapékací misky.

3

Lívance v misce zakryjeme tuhým sněhem a zapékáme v troubě, až povrch sněhu zrůžoví.

4

Zapečené lívance podáváme teplé s čajem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept