Jednoduchý recept

Gozinaki, gruzínský ořechový medový dezert

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58259

Ingredience

100 g Cukr moučkový
500 g Med včelí
500 g Ořechy vlašské

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 518 kcal
Kilojoule 2 167kJ
16% Sacharidy 58 g
43% Tuky 33 g
0% Sodík 3 mg
14% Bílkoviny 8 g

Gozinaki, gruzínský ořechový medový dezert postup přípravy receptu:

1

Jádra vlašských ořechů lehce opražíme na suché pánvi a pak je nakrájíme na malé kousky.

2

Do širšího kastrolu vlijeme med, uvedeme do varu a vaříme tak dlouho, až se kapka neroztéká na talíři. Pak do medu vsypeme ořechy a moučkový cukr a za stálého míchání vaříme dále tak dlouho, dokud neucítíme, že došlo ke karamelizaci.

3

Hmotu pak sejmeme z ohně a nalijeme na čistý vodou pokropený vál a válečkem namočeným ve vodě ji rozválíme na plát o síle 1 cm.

4

Necháme vychladnout a nakrájíme na čtverce 5x5 cm, které pak usušíme v otevřené troubě při velmi nízké teplotě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept