Recept

Kavkazský ořechový nugát

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58268

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová kůra
500 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
200 ml Med včelí
300 g Ořechy vlašské
10 ks Vaječný bílek slepičí
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 488 kcal
Kilojoule 2 040kJ
21% Sacharidy 75 g
26% Tuky 20 g
3% Sodík 69 mg
16% Bílkoviny 9 g

Kavkazský ořechový nugát postup přípravy receptu:

1

Nejprve uvaříme karamel. V kastrolu uvedeme do varu vodu, vsypeme do ní cukr, po jeho rozvaření sebereme pěnu a přidáme med. Znovu necháme vzkypět a vaříme tak dlouho, až se hrudka karamelu při ochlazení ve vodě lehko rozdrobí.

2

V hrnci z bílků ušleháme sníh, do kterého zašleháme moučkový cukr a karamel. Za neustálého míchání vaříme na mírném ohni, dokud nevznikne polotuhá hmota. Přidáme k ní 300 g nakrájených ořechových jader, půl balíčku vanilkového cukru a kůru z jednoho citronu a dobře promícháme.

3

Směs rozprostřeme na navlhčený pečící papír a namočeným válečkem rozválíme na plát silný 1-2 cm.

4

Když nugát vystydne, rozkrájíme ho na kousky a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept