Recept

Mořský jazyk na víně s krevetami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 106 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 46 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 58271

Ingredience

Postup
10 g Kopr čerstvý
200 g Krevety tygří - loupané
1,5 kg Mořský jazyk
100 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
150 ml Víno červené
Smetanová omáčka
150 ml Mléko polotučné
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo
2 g Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
120 g Rajčata
2 polévková lžíce Smetana ke šlehání
2 g Sůl
4 ks Šalotka
120 g Žampiony čerstvé
Těstoviny
6 ks Cannelloni
0,5 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 526 kcal
Kilojoule 2 199kJ
8% Sacharidy 28 g
26% Tuky 19 g
38% Sodík 766 mg
107% Bílkoviny 60 g

Mořský jazyk na víně s krevetami postup přípravy receptu:

1

Mořský jazyk propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme ho na menší plátky, které se budou moci svinout do roliček. Nakrájené plátky rybího masa poprášíme solí a pepřem, potřeme červeným vínem a svineme do roliček, které zajistíme párátkem, aby se nerozbalily. Rybí roličky rozložíme na pánev, zalijeme zbytkem červeného vína a rybí kousky ve víně povaříme asi 4 minuty. Po této době rybí závitky z pánve vybereme děrovanou naběračkou a odložíme je do dalšího zpracování na talíř.

2

Vyloupané krevety uvaříme podle návodu na obale. Z rybích závitků odstraníme párátka a opatrně jimi vyplníme vařené a vychladlé těstoviny. Do těstovin ke kouskům ryb přidáme vařené, okapané krevety a trošku smetanové omáčky. Naplněné těstoviny rozložíme do zapékací mísy, zalejeme smetanovou omáčkou. Tento rybí pokrm pečeme v troubě, vyhřáté na 200°C, asi 20 minut.

3

Cannelloni s rybím masem podáváme horké, ozdobené koprovými větvičkami, jako hlavní jídlo.

4

Smetanová omáčka: Šalotku a rajčata nakrájíme nadrono. Žampióny očistíme a rozkrájíme na plátky. V kastrůlku, na rozehřátém másle opražíme nasekanou cibuli, ke které přisypeme plátky žampiónů a kousky rajčat. Směs promícháme, ochutíme rajčatovým protlakem, solí a pepřem. Omáčku pak zahustíme moukou tak, že mouku v omáčce důkladně promícháme. Pak do omáčky přimícháme ještě vinnou tekutinu z pánve, mléko a za stálého míchání povaříme asi 4 minuty. Nakonec omáčku zjemníme přilitím smetany.

5

Těstoviny: Ve vroucí, osolené vodě uvaříme těstoviny cannelloni podle návodu na obale a vařené těstoviny scedíme a necháme okapat a vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept