Jednoduchý recept

Bramborová kaše se slaninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58279

Ingredience

100 g Anglická slanina
800 g Brambory
120 g Cibule červená
80 g Cibulka jarní
100 ml Mléko polotučné
40 g Máslo čerstvé
20 g Olej slunečnicový
8 g Sůl
10 g Tymián čerstvý
900 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 348 kcal
Kilojoule 1 458kJ
9% Sacharidy 33 g
28% Tuky 21 g
51% Sodík 1 g
18% Bílkoviny 10 g

Bramborová kaše se slaninou postup přípravy receptu:

1

Brambory oškrábeme, omyjeme, rozkrájíme na menší kousky, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, a vaříme zvolna 20 minut do měkka. Bílou část jarní cibulky krájíme nadrobno, zelenou část posekáme na jemno, cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, lístky tymiánu nasekáme, anglickou slaninu pokrájíme na kostičky.

2

Z brambor slijeme vodu, přilijeme mléko, přidáme máslo a rozmačkáme šťouchadlem na kaši. Přimícháme bílou cibulku, kaši rozdělíme na talíře. V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli se slaninou, tymián a osmažíme do zlatova. Cibuli se slaninou naneseme na kaši v talířích, posypeme zelenou cibulkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept