Jednoduchý recept

Batátová kaše s javorovým sirupem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58298

Ingredience

800 g Brambory sladké (Batáty)
30 g Olej slunečnicový
1 g Pepř černý mletý
30 g Pomerančová kůra
45 ml Sirup javorový
8 g Sůl
900 ml Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 216 kcal
Kilojoule 903kJ
10% Sacharidy 38 g
9% Tuky 7 g
41% Sodík 826 mg
5% Bílkoviny 3 g

Batátová kaše s javorovým sirupem postup přípravy receptu:

1

Batáty oloupeme, nakrájíme na kousky, česnek oloupeme, rozpůlíme, obojí vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut do měkka. Scedíme, necháme okapat, přidáme olej, pepř, podle chuti sůl a šťouchadlem rozmačkáme na kaši. Přendáme do pekáčku, uhladíme, javorový sirup smícháme se strouhanou pomerančovou kůrou a kaši v pekáčku pokapeme. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při střední teplotě zhruba 25 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept