Vepřové kuličky se sladkokyselou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kuličky se sladkokyselou omáčkou
Vepřové kuličky se sladkokyselou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 583 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Česnek |
100 g | Cibule |
400 g | Cukr krupice |
20 g | Glutasol |
100 g | Kečup |
5 g | Muškátový květ |
300 ml | Ocet rýžový |
200 ml | Olej stolní |
300 ml | Omáčka sójová |
20 g | Pepř černý mletý |
400 g | Solamyl |
40 g | Sůl |
200 g | Vejce slepičí |
1500 g | Vepřový ořez |
100 ml | Víno bílé |
100 ml | Vývar z hovězích kostí |
10 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 84g |
---|---|
Cholesterol | 192,3mg |
Draslík | 705,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 103,5mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Muškátový květ, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Ocet rýžový , Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Solamyl, Vepřový ořez, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Glutasol nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřové kuličky se sladkokyselou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso opláchneme a jemně umeleme. |
2 | V míse maso smícháme s jemně nakrájenou cibulí, přidáme pepř, sůl, muškátový květ, mletý zázvor, glutasol, vejce, solamyl a přilijeme víno. |
3 | Ze směsi tvoříme malé kuličky a postupně je smažíme v horkém tuku dozlatova. |
4 | Usmažené kuličky vyjmeme a uložíme je na teple. |
5 | Cibuli jemně nakrájíme a zpěníme ji na tuku, přidáme kečup a zázvor, zalijeme vývarem, rozmícháme a ochutíme octem, sójovou omáčkou, vínem, glutasolem a cukrem. Vše povaříme a zahustíme škrobem. |
6 | Smažené kuličky omáčkou přeléváme. |