Vepřové plátky s medovou omáčkou a bramborovou kaší - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové plátky s medovou omáčkou a bramborovou kaší
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58300 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
700 g | Brambory |
120 g | Cibule |
15 g | Hořčice |
100 g | Kumkvát |
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Med včelí |
100 ml | Mléko polotučné |
15 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
600 g | Vepřová panenka |
150 ml | Víno bílé |
800 ml | Voda pitná |
20 g | Pažitka |
100 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 83,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kumkvát, Med včelí, Sůl, Vepřová panenka, Víno bílé, Voda pitná, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřové plátky s medovou omáčkou a bramborovou kaší postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou osolíme a vaříme 15 minut do měkka. Scedíme, přilijeme mléko, přidáme máslo, posekanou pažitku a šťouchadlem rozmačkáme. |
2 | Plátky z vepřového masa naklepeme, osolíme, opepříme a v pánvi na rozehřátém oleji osmahneme z obou stran. Maso vyjmeme, do výpeku nasypeme nadrobno pokrájenou cibuli, osmažíme, přiložíme zpět maso, přidáme med, pokrájené kumquaty a krátce podusíme. Přilijeme vývar, víno, ochutíme hořčicí a dusíme do měkka. |
3 | Maso upravíme na talíře, doplníme bramborovou kaší a vše přelijeme medovou omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.