Arménská zapékaná jablka s ořechy

40 min.

Ingredience

    • 8kusůJablka
    • 30gramůCukr skořicový
    • 16lžičekMarmeláda meruňková
    • 200gramůJádra lískových ořechů
    • 200mililitrůVoda pitná
    • 2lžíceCitronová šťáva
    • 200mililitrůŠlehačka
    • 2lžíceCukr krupice
    • 1lžíceMáslo čerstvé
    • 1lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
4 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vyzrálá jablka omyjeme, seřízneme vršky a vykrojíme jádřince. Dutinu vysypeme skořicovým cukrem, přidáme 2 lžičky meruňkové zavařeniny, 1 lískový ořech a navrch hoblinku másla.
  • 2
    Jablka vložíme do zapékací misky, mírně podlijeme vodou s citronovou šťávou, posypeme cukrem a vložíme do mírně vyhřáté trouby, ve které je zvolna upečeme. Při pečení poléváme vypečenou šťávou.
  • 3
    Mezitím ušleháme šlehačku s moučkovým cukrem a nastrouháme zbytek lískových oříšků.
  • 4
    Zapékaná jablka podáváme vlažná, přelitá vypečenou šťávou, zdobená šlehačkou a posypaná mletými ořechy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.