Litevská smažená jablka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Litevská smažená jablka
Litevská smažená jablka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58305 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
80 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
500 g | Jablka |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
80 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 166,0mg |
Draslík | 141,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 233,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Jablka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Litevská smažená jablka postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, napříč je pokrájíme na kolečka o síle 5 - 7 mm, posypeme cukrem a dáme asi na půl hodiny odležet. |
2 | Mezitím připravíme těstíčko: vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků, ze kterých ušleháme tuhý sníh. Žloutky ve hlubší misce umícháme se třemi lžícemi rozpuštěného másla, přidáme 3 lžíce mléka, vsypeme hladkou mouku, lžíci cukru, špetku soli, rozmícháme a lehce vmícháme sníh z bílků. |
3 | Odleželá jablka napichujeme na vidličku, namáčíme do připraveného těstíčka a smažíme na mírném ohni v pánvi na másle po obou stranách do růžova. Pánev s jablky poté postavíme na 5 minut do horké trouby. |
4 | Usmažená jablka podáváme pocukrovaná moučkovým cukrem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.