Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 58313

Ingredience

Na vytření a vysypání formy
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
1,5 polévková lžíce Olej slunečnicový
Těsto
110 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
3 polévková lžíce Hrozinky
8 cl Jablečná šťáva
2 ks Jablka
0,5 kávová lžička Jedlá soda
1 ks Kypřící prášek do pečiva
280 g Mouka polohrubá
1,5 cl Olej slunečnicový
2,2 dl Podmáslí
1 polévková lžíce Rum
2 kávová lžička Skořice mletá
2 ks Skořicový cukr
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 586 kcal
Kilojoule 2 450kJ
29% Sacharidy 105 g
134% Tuky 101 g
2% Sodík 43 mg
26% Bílkoviny 15 g

Jablíčkové muffiny postup přípravy receptu:

1

Omyté a okapané hrozinky zalijeme rumem a necháme 10 minut namočené.

2

Formu na 12 ks muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.

3

Omytá sladkokyselá jablka oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, odstraníme jadřince a pokrájíme je na kostičky, které vložíme do mísy. Posypeme skořicí, moučkovým cukrem, přidáme hrozinky s rumeme a promícháme. Ve druhé míse vyšleháme vejce, přidáme cukr, olej a znovu vše prošleháme. Přidáme prosátou polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva a jedlou sodou. Mouku přimícháme k vyšlehanému vejci s cukrem, přidáme podmáslí, jablka a jablečnou šťávu. Těsto důkladně promícháme a nalijeme do formiček (jen do dvou třetin). Každou muffinu posypeme hustě skořicovým cukrem.

4

Formu s muffinami vložíme do trouby, předem vyhřáté na 180°C. Pečeme přibližně 20 - 25 minut do zlatova. Upečené muffiny necháme asi 3 minuty vychladnout, opatrně je vyjmeme z formy, vložíme je do papírových košíčků a podáváme.

Poznámka

Servírujeme vychladlé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept