Křupavá kachna a ananas s dipem

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1698 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
127 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
7 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme celozrnnou mouku, strouhaný kokos, olej, mléko, vejce, sůl a portské víno a vše vyšleháme do hladkého těsta.
  • 2
    Kachní maso osušíme a naporcujeme na menší kousky, ananas oloupeme a nakrájíme na plátky. Ve woku rozpálíme arašídový olej a kousky masa a plátky ananasu nejprve obalíme v těstíčku a potom osmažíme na oleji, každou porci asi 8 minut. Necháme okapat na papírové utěrce a uchováme v teple.
  • 3
    Na dipy dáme do jedné misky okapané mandarinky, zázvor, kajenský pepř, kečup, koriandr, hřebíček a anýz. Do druhé misky majonézu, jogurt, jablko a banán nakrájené na kousky, kari, sůl, mleté mandle a javorový situp. Obsah obou misek rozmixujeme ručním mixérem na pyré. Ma talíře rozložíme porci kachny a ananasu, ozdobíme plátkem limetky a posypeme nasekanou meduňkou. Podáváme s oběma dipy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.