Ryba v banánovém listu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba v banánovém listu
Ryba v banánovém listu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 58316 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Banánové listy |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
30 g | Cibulka jarní |
10 g | Citronová tráva |
400 g | Filé z aljašské tresky |
50 g | Kokos |
10 g | Koriandr |
1 dl | Mléko kokosové |
30 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
30 ml | Olej slunečnicový |
20 g | Ořechy Kešu |
4 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
5 g | Zázvor |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 56,3mg |
Draslík | 282,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 122,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Citronová tráva, Olej arašídový (podzemnicový), Olej slunečnicový, Ořechy Kešu, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Banánové listy, Filé z aljašské tresky, Mléko kokosové, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kokos, Koriandr, Zázvor nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Ryba v banánovém listu postup přípravy receptu:
1 | Filé z tresky osušíme a nakrájíme na přiměřené porce vzhledem k velikosti banánových listů. Čisté mladé banánové listy namočíme na jednu minutu do vroucí vody, necháme okapat a rozložíme na pracovní desce. |
2 | V míse smícháme nasekané chilli papričky, jarní cibulku i citronovou trávu, mletý koriandr, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, kokos, kešu oříšky a arašídový olej. Vše rozmixujeme ručním mixérem na pyré. Pyré vložíme do rozpáleného woku, za stálého míchání dusíme asi 3 minuty, potom zalijeme kokosovým mlékem, povaříme do zhoustnutí, osolíme a opepříme. |
3 | Banánové listy potřeme olejem a vrstvou omáčky, na ni položíme porci ryby, tu opět potřeme omáčkou. Z listů vytvoříme balíčky a pevně je zavážeme, poté rozložíme na pekáč. Pečeme asi 8 minut z každé strany ve středně vyhřáté troubě. |
Poznámka
Servírujeme teplé.