Jednoduchý recept

Tymiánové taštičky s masem a bramborami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58319

Ingredience

250 g Cibule
400 g Hovězí maso zadní
200 ml Hovězí vývar základní
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Mrkev kořen
125 g Máslo čerstvé
30 g Olej olivový
1 g Pepř černý mletý
6 g Sůl
5 g Tymián sušený
80 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 692 kcal
Kilojoule 2 894kJ
16% Sacharidy 57 g
50% Tuky 38 g
38% Sodík 768 mg
56% Bílkoviny 31 g

Tymiánové taštičky s masem a bramborami postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, mrkev na kolečka, brambory oškrábeme, omyjeme, pokrájíme na kostičky, hovězí maso na malé kousky. Do mísy vsypeme mouku, špetku soli, tymián, promícháme a konečky prstů zapracujeme do směsi měkké máslo. Přilijeme studenou vodu, vypracujeme hladké těsto, necháme 30 minut odležet.

2

V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a osmahneme. Přidáme maso, orestujeme, necháme vydusit vlastní šťávu, vložíme mrkev, brambory, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a zvolna dusíme asi 15 až 20 minut. Voda se musí téměř odpařit.

3

Těsto rozdělíme na 4 díly, které válečkem rozválíme na stejně velké pláty. Na jednu polovinu každého plátu naneseme stejný díl masové směsi, překlopíme druhou polovinou plátu a okraje k sobě přimáčkneme. Plech potáhneme papírem na pečení, na něj vyskládáme taštičky, potřeme rozkvedlaným vejcem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba půl hodiny do zlatova.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept