Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 58326

Ingredience

100 g Bambusové výhonky konzervované
200 g Cibule
60 ml Hořčice
1,5 kg Kapr obecný
20 g Maizena - kukuřičný škrob
1 dl Omáčka sójová
150 g Paprika červená
30 g Pepř černý mletý
60 ml Sherry brandy
60 ml Smetana
50 g Sůl
50 ml Voda pitná
500 ml Vývar zeleninový
3 g Zázvor

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 477 kcal
Kilojoule 1 995kJ
6% Sacharidy 23 g
24% Tuky 18 g
187% Sodík 4 g
89% Bílkoviny 50 g

Dušený kapr na bambusu postup přípravy receptu:

1

Maso z kapra osušíme, rozkrájíme na plátky. Vetřeme do nich sůl a pepř, pokapeme sherry. Kousky ryby vložíme do bambusového košíku.

2

V míse smícháme na kolečka nakrájenou cibuli, nastrouhaný zázvor, okapané bambusové výhonky a proužky papriky bez jádřinců. Zeleninu promícháme se sójovou omáčkou a navršíme na porce ryb. Ve woku přivedeme k varu zeleninový vývar, vložíme bambusový košík a na mírném ohni necháme dusit 20 minut. Když jsou všechny porce hotové, slijeme vývar (aby zbylo 400 ml) a vmícháme do něj hořčici. Necháme krátce přejít varem, poté přilijeme škrob rozpuštěný v troše studené vody. Zahříváme do zhoustnutí a nakonec zjemníme trochou smetany. Kapra i zeleninu upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept