Jednoduchý recept

Pečené maso na víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58327

Ingredience

2 ks Bobkový list
800 g Brambory
400 g Cibule
250 g Hovězí kýta
250 g Jehněčí plec
2 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
10 g Sůl
20 g Tymián čerstvý
250 g Vepřová plec
250 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 590 kcal
Kilojoule 2 468kJ
11% Sacharidy 39 g
33% Tuky 25 g
56% Sodík 1 g
76% Bílkoviny 43 g

Pečené maso na víně postup přípravy receptu:

1

Všechny tři masa rozkrájíme na plátky, polovinu cibule oloupeme, pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku rozsekáme nahrubo. Do hrnce vložíme maso, osolíme, opepříme, zasypeme cibulí, česnekem, petrželkou, přidáme bobkové listy, snítku tamiánu, zalijeme vínem a necháme v chladu uležet do druhého dne.

2

Maso vyjmeme, bobkové listy vyhodíme, vinnou směs přecedíme. Brambory oloupeme, rozkrájíme na silnější plátky, zbytek cibule nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky. Na dno pekáčku vyskládáme polovinu brambor, na ně položíme plátky masa, zasypeme kroužky cibule, poslední vrstvou bude zbytek brambor. Zalijeme scezeným vínem, osolíme, opepříme podle chuti, zakryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 2 hodiny.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept