Jednoduchý recept

Mleté maso s fazolemi a bramborami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58329

Ingredience

600 g Brambory vařené ve slupce
250 g Cibule
420 g Fazole červené sterilované
500 g Hovězí maso mleté
80 ml Mléko polotučné
20 g Máslo čerstvé
30 g Olej olivový
1 g Pepř černý mletý
8 g Sůl
3 ml Tabasco

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 453 kcal
Kilojoule 1 894kJ
14% Sacharidy 49 g
16% Tuky 12 g
76% Sodík 2 g
68% Bílkoviny 38 g

Mleté maso s fazolemi a bramborami postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, fazole scedíme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, přiložíme mleté maso, orestujeme, osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě, až se tekutina odpaří. Přimícháme fazole, zakápneme tabascem, promícháme, krátce podusíme a odstavíme.

2

Vařené brambory oloupeme, vložíme do mísy, přilijeme mléko, rozpuštěné máslo, podle chuti osolíme a rozmačkáme šťouchadlem. Do zapékací misky rozložíme maso s fazolemi, zakryjeme bramborovou kaší, vložíme pod gril a grilujeme asi 5 minut, až kaše na povrchu trochu zezlátne.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept