Jednoduchý recept

Mleté maso s paprikami a bramborami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58330

Ingredience

600 g Brambory vařené ve slupce
25 g Chilli paprička
250 g Cibule
500 g Hovězí maso mleté
80 ml Mléko polotučné
20 g Máslo čerstvé
30 g Olej slunečnicový
120 g Paprika zelená
120 g Paprika červená
1 g Pepř černý mletý
50 ml Rajčatová šťáva
8 g Sůl
3 g Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 839kJ
10% Sacharidy 38 g
24% Tuky 18 g
62% Sodík 1 g
59% Bílkoviny 33 g

Mleté maso s paprikami a bramborami postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, obě papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na proužky, chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme najemno.

2

V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, papriky, chilli papričku, osmahneme, přiložíme mleté maso, osolíme, opepříme, promícháme a jakmile pustí maso šťávu, vydusíme na tuk. Přilijeme trochu rajčatové šťávy, posypeme tymiánem a ještě krátce podusíme.

3

Vařené brambory oloupeme, vložíme do mísy, přilijeme mléko, rozpuštěné máslo a rozmačkáme šťouchadlem.

4

Do pekáčku rozprostřeme masovou směs s paprikami, povrch zakryjeme bramborovou směsí, vložíme pod gril a grilujeme zhruba 5 minut. Pokrm by měl být na povrchu lehce nazlátlý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept