Ruský jablečný kysel

30 min.
Ruská federace

Ingredience

    • 500gramůJablka
    • 1kusSkořice celá
    • 500mililitrůVoda pitná
    • 1,5lžíceMaizena - kukuřičný škrob
    • 1lžíceCukr krupice
    • 150gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
8 g
Cukr
54 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vyzrálá jablka dobře opereme, nakrájíme na tenké plátky, vložíme do kastrolu, přidáme kousek skořicové kůry, zalijeme 400 ml vody a dáme vařit. Když se jablka rozvaří, šťávu přecedíme a jablka prolisujeme sítem.
  • 2
    Získané pyré smícháme s jablečným odvarem, přidáme moučkový cukr, uvedeme do varu a rychle vmícháme Maizenu rozmíchanou ve 100 ml studené vody. Chvíli povaříme a dáme vychladit. Aby se na povrchu netvořil škraloup, posypeme ho trochou krupicového cukru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.