Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58333
Kategorie: Studené polévky

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
150 g Cukr moučkový
500 g Jablka
1,5 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
1 ks Skořice celá
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 268 kcal
Kilojoule 1 121kJ
20% Sacharidy 71 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 8 mg
1% Bílkoviny 1 g

Ruský jablečný kysel postup přípravy receptu:

1

Vyzrálá jablka dobře opereme, nakrájíme na tenké plátky, vložíme do kastrolu, přidáme kousek skořicové kůry, zalijeme 400 ml vody a dáme vařit. Když se jablka rozvaří, šťávu přecedíme a jablka prolisujeme sítem.

2

Získané pyré smícháme s jablečným odvarem, přidáme moučkový cukr, uvedeme do varu a rychle vmícháme Maizenu rozmíchanou ve 100 ml studené vody. Chvíli povaříme a dáme vychladit. Aby se na povrchu netvořil škraloup, posypeme ho trochou krupicového cukru.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychlazení kyselu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept