Telecí řezanka se zeleninou
40 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
 - 250gramůCuketa
 - 100gramůPaprika červená
 - 100gramůPaprika zelená
 - 1stroužekČesnek
 - 150gramůŠalotka
 - 300gramůTelecí kýta
 - 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 50gramůMáslo čerstvé
 - 130mililitrůHovězí vývar základní
 - 10gramůTymián čerstvý
 - 10gramůMajoránka čerstvá
 - 10gramůPetržel - nať
 - 10gramůRozmarýn čerstvý
 - 8gramůSůl
 - 1gramPepř černý mletý
 - 20gramůZakysaná smetana
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
15 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso z telecí kýty nakrájíme na silnější nudličky, brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na slabší plátky, česnek prolisujeme, obě papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na proužky, cuketu na kostičky, šalotky na kolečka a rozebereme na kroužky.
 - 2V pánvi rozehřejeme máslo, maso lehce obalíme v mouce a na másle osmahneme. Podlijeme vývarem, přidáme brambory, cukety, papriky, šalotku, česnek, sůl, pepř a vaříme zvolna asi 12 minut.
 - 3Lístky tymiánu, rozmarýnu, petrželku a čerstvou majoránku posekáme najemno, přisypeme do pánve, podusíme asi minutu a odstavíme.
 - 4Již mimo oheň vmícháme zakysanou smetanu a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.