Jednoduchý recept

Telecí řezanka se zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58342

Ingredience

500 g Brambory
250 g Cuketa
130 ml Hovězí vývar základní
10 g Majoránka čerstvá
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
100 g Paprika zelená
100 g Paprika červená
1 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
10 g Rozmarýn čerstvý
8 g Sůl
300 g Telecí kýta
10 g Tymián čerstvý
20 g Zakysaná smetana
1 stroužek Česnek
150 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 350 kcal
Kilojoule 1 465kJ
9% Sacharidy 34 g
19% Tuky 15 g
47% Sodík 940 mg
41% Bílkoviny 23 g

Telecí řezanka se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Maso z telecí kýty nakrájíme na silnější nudličky, brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na slabší plátky, česnek prolisujeme, obě papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na proužky, cuketu na kostičky, šalotky na kolečka a rozebereme na kroužky.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, maso lehce obalíme v mouce a na másle osmahneme. Podlijeme vývarem, přidáme brambory, cukety, papriky, šalotku, česnek, sůl, pepř a vaříme zvolna asi 12 minut.

3

Lístky tymiánu, rozmarýnu, petrželku a čerstvou majoránku posekáme najemno, přisypeme do pánve, podusíme asi minutu a odstavíme.

4

Již mimo oheň vmícháme zakysanou smetanu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept