Recept

Arménský rosol z červeného vína

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58354

Ingredience

0,5 ks Citrony
100 g Cukr krupice
2 kávová lžička Cukr vanilka
0,5 kávová lžička Hřebíček
60 g Med včelí
400 ml Voda pitná
250 ml Víno červené
30 g Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 238 kcal
Kilojoule 995kJ
12% Sacharidy 44 g
0% Tuky 0 g
1% Sodík 23 mg
12% Bílkoviny 7 g

Arménský rosol z červeného vína postup přípravy receptu:

1

Do kastrolu vložíme 2 kolečka citronu bez jadérek a 3 ks hřebíčku, vsypeme cukr, přidáme med, namočenou želatinu a vše zalijeme 350 ml horké vody.

2

Za stálého míchání směs uvedeme do varu, přilijeme červené víno, vsypeme vanilkový cukr, promícháme a odstavíme z ohně.

3

Horký roztok přecedíme, necháme trochu ochladit a nalijeme do misek.

4

Rosol podáváme chlazený a ozdobený čtvrtkami koleček citronu.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychlazení rosolu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept