Recept

Moldavský ořechový pudink

  • Moldavsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58356

Ingredience

150 g Cukr krupice
150 g Jahodová zavařenina
300 ml Mléko polotučné
130 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Strouhanka
3 ks Vejce slepičí
150 g Vlašské ořechy
4 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 719 kcal
Kilojoule 3 010kJ
25% Sacharidy 91 g
46% Tuky 34 g
5% Sodík 93 mg
23% Bílkoviny 13 g

Moldavský ořechový pudink postup přípravy receptu:

1

Žemle nakrájíme na kousky a namočíme je do mléka, umeleme 150 g jader vlašských ořechů a rozpustíme máslo. Z vajec oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh.

2

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme do nich ořechy, namočenou žemli a rozpuštěné máslo. Směs dobře promícháme, opatrně vmícháme bílkový sníh a směsí naplníme formu vymazanou máslem a vysypanou strouhankou.

3

Pudink pečeme v troubě při střední teplotě 30-40 minut.

4

Hotový pudink vyklopíme z formy a nakrájíme na porce, které přelijeme zavařeninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept