Ukrajinský nápoj z jeřabin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ukrajinský nápoj z jeřabin
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58370 |
Kategorie: | Limonády |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
125 g | Jeřabiny čerstvé |
1 ks | Skořice celá |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 43,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Skořice celá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jeřabiny čerstvé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Ukrajinský nápoj z jeřabin postup přípravy receptu:
1 | Přebrané a omyté plody jeřabin vložíme s kouskem skořicové kůry do hrnce, zalijeme vodou, přiklopíme, uvedeme do varu a vaříme půl hodiny. Odvar scedíme, jeřabiny do něho propasírujeme, přisypeme cukr a ještě jednou uvedeme do varu. |
2 | Odvar necháme asi 4 hodiny odležet, pak ho dobře vychladíme a podáváme. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vylouhování nápoje.