Jednoduchý recept

Ukrajinský nápoj z jeřabin

  • Ukrajina
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58370

Ingredience

100 g Cukr krupice
125 g Jeřabiny čerstvé
1 ks Skořice celá
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 146 kcal
Kilojoule 611kJ
11% Sacharidy 39 g
0% Tuky 0 g
1% Sodík 11 mg
1% Bílkoviny 1 g

Ukrajinský nápoj z jeřabin postup přípravy receptu:

1

Přebrané a omyté plody jeřabin vložíme s kouskem skořicové kůry do hrnce, zalijeme vodou, přiklopíme, uvedeme do varu a vaříme půl hodiny. Odvar scedíme, jeřabiny do něho propasírujeme, přisypeme cukr a ještě jednou uvedeme do varu.

2

Odvar necháme asi 4 hodiny odležet, pak ho dobře vychladíme a podáváme.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vylouhování nápoje.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept