Jelení guláš zapečený s batáty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení guláš zapečený s batáty
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58372 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Brambory sladké (Batáty) |
150 g | Celer řapíkatý |
200 g | Cibule |
15 g | Hořčice Bornier - hrubozrnná |
200 ml | Hovězí vývar základní |
600 g | Jelení plec |
30 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
25 g | Pomerančová kůra |
40 ml | Pomerančová šťáva |
15 g | Solamyl |
10 g | Sůl |
15 g | Tymián čerstvý |
300 ml | Víno červené |
900 ml | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Celer řapíkatý, Cibule, Hovězí vývar základní, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Bornier - hrubozrnná, Jelení plec, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení guláš zapečený s batáty postup přípravy receptu:
1 | Jelení maso nakrájíme na středně velké kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, batáty oškrábeme, nakrájíme na kostičky, žampiony na plátky a řapíkatý celer na nudličky. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a osmahneme. Přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme, přimícháme žampiony, celer, lístky tymiánu, zalijeme vínem, vývarem a zvolna dusíme asi 45 minut. |
2 | Mezitím vložíme do rendlíku batáty, zalijeme vodou a povaříme 15 minut doměkka. Scedíme, vložíme do mísy, přidáme hořčici, strouhanou pomerančovou kůru, šťávu, podle chuti sůl, pepř a šťouchadlem rozmačkáme na kaši. |
3 | Guláš zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody, přendáme do pekáčku, zakryjeme batátovou kaší, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut. |