Jednoduchý recept

Jelení guláš zapečený s batáty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58372

Ingredience

800 g Brambory sladké (Batáty)
150 g Celer řapíkatý
200 g Cibule
200 ml Hovězí vývar základní
15 g Hořčice Bornier - hrubozrnná
600 g Jelení plec
30 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
25 g Pomerančová kůra
40 ml Pomerančová šťáva
15 g Solamyl
10 g Sůl
15 g Tymián čerstvý
900 ml Voda pitná
300 ml Víno červené
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 477 kcal
Kilojoule 1 998kJ
12% Sacharidy 43 g
15% Tuky 11 g
67% Sodík 1 g
69% Bílkoviny 39 g

Jelení guláš zapečený s batáty postup přípravy receptu:

1

Jelení maso nakrájíme na středně velké kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, batáty oškrábeme, nakrájíme na kostičky, žampiony na plátky a řapíkatý celer na nudličky. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a osmahneme. Přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme, přimícháme žampiony, celer, lístky tymiánu, zalijeme vínem, vývarem a zvolna dusíme asi 45 minut.

2

Mezitím vložíme do rendlíku batáty, zalijeme vodou a povaříme 15 minut doměkka. Scedíme, vložíme do mísy, přidáme hořčici, strouhanou pomerančovou kůru, šťávu, podle chuti sůl, pepř a šťouchadlem rozmačkáme na kaši.

3

Guláš zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody, přendáme do pekáčku, zakryjeme batátovou kaší, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept