Recept

Dublinské smažené krevety

  • Irsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58387

Ingredience

0,5 ks Citrony
500 g Krevety tygří
200 g Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Ocet
500 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
175 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

73% Kalorie 1,438 kcal
Kilojoule 6 017kJ
11% Sacharidy 40 g
172% Tuky 129 g
12% Sodík 235 mg
55% Bílkoviny 31 g

Dublinské smažené krevety postup přípravy receptu:

1

Do větší misky dáme mouku, pivo, vejce a špetku soli. Umícháme hladké hustší těstíčko, které necháme 15 minut odstát při pokojové teplotě.

2

Z krevet odtrhneme hlavičky, z těl sloupneme skořápku a odstraníme černé střívko u hřbetu. Ocásek ponecháme. Propláchneme studenou vodou, osušíme, zakapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme.

3

Troubu rozehřejeme na 110°C.

4

V širokém kastrolu nebo ve fritéze rozpálíme olej na 170°C. (Když do horkého oleje vložíme kostičku chleba, zezlátne za 3 minuty.)

5

Ohnivzdornou misku vyložíme papírovým ubrouskem a vložíme do trouby.

6

Krevety smažíme postupně. Po jedné je napichujeme na vidličku a namáčíme v připraveném těstíčku tak, aby pokrylo celý povrch. Obalené krevety přeneseme nad rozpálený olej a pomocí druhé vidličky je do oleje opatrně ponoříme. Smažíme 3 minuty, dokud krevety nezezlátnou. Musí být dokonale propečené.

7

Krevety vytahujeme pomocí děrované lžíce. Necháme je okapat a vkládáme do do ohnivzdorné misky umístěné v nahřáté troubě.

8

Po dosmažení celého množství zakapeme krevety octem a ihned podáváme.

Poznámka

Krevety podáváme s různými druhy nakládané zeleniny, například s okurkami a cibulkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept