Dublinské smažené krevety

40 min.
Irsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1437 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
129 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
621 mg
Cukr
623 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do větší misky dáme mouku, pivo, vejce a špetku soli. Umícháme hladké hustší těstíčko, které necháme 15 minut odstát při pokojové teplotě.
  • 2
    Z krevet odtrhneme hlavičky, z těl sloupneme skořápku a odstraníme černé střívko u hřbetu. Ocásek ponecháme. Propláchneme studenou vodou, osušíme, zakapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme.
  • 3
    Troubu rozehřejeme na 110°C.
  • 4
    V širokém kastrolu nebo ve fritéze rozpálíme olej na 170°C. (Když do horkého oleje vložíme kostičku chleba, zezlátne za 3 minuty.)
  • 5
    Ohnivzdornou misku vyložíme papírovým ubrouskem a vložíme do trouby.
  • 6
    Krevety smažíme postupně. Po jedné je napichujeme na vidličku a namáčíme v připraveném těstíčku tak, aby pokrylo celý povrch. Obalené krevety přeneseme nad rozpálený olej a pomocí druhé vidličky je do oleje opatrně ponoříme. Smažíme 3 minuty, dokud krevety nezezlátnou. Musí být dokonale propečené.
  • 7
    Krevety vytahujeme pomocí děrované lžíce. Necháme je okapat a vkládáme do do ohnivzdorné misky umístěné v nahřáté troubě.
  • 8
    Po dosmažení celého množství zakapeme krevety octem a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.