Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 61 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 21 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 58388

Ingredience

8 ks Bambusové listy
20 g Cukr třtinový
250 g Mrkev kořen
250 g Mušle slávky
100 ml Ocet jablečný
500 g Okoun - filety
250 g Okurka salátová
50 ml Olej arašídový (podzemnicový)
60 ml Olej sezamový
5 g Sůl
60 ml Víno rýžové čínské
300 ml Vývar zeleninový
60 ml Šťáva zázvorová

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 637 kcal
Kilojoule 2 665kJ
13% Sacharidy 47 g
43% Tuky 32 g
51% Sodík 1 g
63% Bílkoviny 36 g

Okoun v páře postup přípravy receptu:

1

Ve woku rozpálíme sezamový olej a restujeme přibližně 6 minut oloupanou mrkev i okurku, pokrájené na kolečka. Necháme okapat a uchováme v teple.

2

Arašídový olej, rýžové víno a zázvorovou šťávu smícháme v míse, do této marinády na 5 minut ponoříme kousky masa z okouna.

3

Ve woku smícháme zeleninový vývar s octem, cukrem a solí, následně přivedeme k varu. Bambusové košíky vyložíme bambusovými listy, které předtím opláchneme horkou vodou. Na dno košíku rozložíme orestovanou zeleninu, na zeleninu rybí maso i s marinádou a konzervované mušle, které jsme nechali okapat, nakonec vše zakryjeme bambusovými listy. Košík vložíme do woku s vývarem a zakryté 15 minut dusíme v páře.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept