Jednoduchý recept

Jehněčí maso pečené s bramborami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58407

Ingredience

500 g Brambory
250 g Cibule
30 ml Citronová šťáva
600 g Jehněčí kýta
30 g Olej olivový extra panenský
2 g Pepř černý mletý
200 g Rajčata
20 g Rozmarýn čerstvý
12 g Sůl
40 g Tymián čerstvý
12 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 528 kcal
Kilojoule 2 210kJ
9% Sacharidy 33 g
40% Tuky 30 g
65% Sodík 1 g
59% Bílkoviny 33 g

Jehněčí maso pečené s bramborami postup přípravy receptu:

1

Maso z jehněčí kýty rozkrájíme na silnější plátky, brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky nebo na osminky, cibuli na kolečka a rozebereme na kroužky, stroužky česneku podélně rozčtvrtíme, lístky tymiánu a rozmarýnu posekáme na jemno, rajčata pokrájíme na slabší plátky.

2

maso s bramborami i cibulí promícháme a vsypeme do pekáčku, zalijeme směsí oleje a citronové šťávy. Přimícháme česnek a polovinu tymiánu s rozmarýnem. Osolíme, opepříme, pekáček vložíme do trouby, pečeme zakryté zhruba 45 minut. Pekáček odkryjeme, poklademe plátky rajčat, posypeme zbytkem bylinek, vrátíme zpět do trouby a pečeme odkryté ještě dalších 15 minut.

Poznámka

Jestliže se vlastní šťáva rychle vypeče, podlijeme bílým vínem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept