Jednoduchý recept

Bramborový koláč s tuňákem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58437

Ingredience

500 g Brambory vařené
100 g Klobása Chorizo
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
15 g Olej olivový extra panenský
40 g Olivy nakládané
100 g Paprika zelená
100 g Paprika červená
120 g Passata (drcená rajčata)
1 g Pepř černý mletý
6 g Sůl
180 g Tuňák ve vlastní šťávě
1 ks Vejce slepičí
500 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 686 kcal
Kilojoule 2 870kJ
29% Sacharidy 106 g
20% Tuky 15 g
58% Sodík 1 g
60% Bílkoviny 34 g

Bramborový koláč s tuňákem postup přípravy receptu:

1

Vařené brambory nastrouháme nabo rozmačkáme šťouchadlem, vložíme do mísy, přisypeme mouku, špetku soli, přidáme vejce a vypracujeme hladké těsto. Šalotky oloupeme, pokrájíme na osminky, klobásu chorizo rozkrájíme na tenké plátky, obě papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na slabé proužky, tuňáka vyklopíme z konzervy a trochu rozmělníme vidličkou, nakládané plátky oliv scedíme.

2

Z bramborového těsta vytvarujeme kruhovou placku, trochu vyvýšíme okraje. Dno potřeme passatou, ostatní suroviny promícháme a rozložíme na koláč. Pokapeme olejem, osolíme a opepříme podle chuti. Plech potáhneme papírem na pečení, přiložíme koláč, zakryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme asi 45 minut. Přibližně v polovině pečení sundáme alobal a dopečeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept