Jednoduchý recept

Rybí karbanátky s bramborami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58445

Ingredience

400 g Brambory vařené
10 ml Citronová šťáva
400 g Filé rybí
15 g Kapary sterilované
40 g Kopr čerstvý
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Olej slunečnicový
1 g Pepř černý mletý
90 g Strouhanka
8 g Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 342 kcal
Kilojoule 1 430kJ
11% Sacharidy 38 g
10% Tuky 7 g
67% Sodík 1 g
93% Bílkoviny 52 g

Rybí karbanátky s bramborami postup přípravy receptu:

1

Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem a vložíme do mísy. Rybí filé rozkrájíme nadrobno, kopr posekáme na jemno, kapary scedíme. Filé, kopr a kapary přidáme k bramborám, přisypeme dvě lžíce strouhanky, sůl, pepř, přidáme dvě vejce, zakápneme citronovou šťávou a vypracujeme těsto. Vytvarujeme 8 karbanátků, které dáme na 15 minut do lednice uležet.

2

Karbanátky poté obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaném vejci, obalíme ve strouhance a vložíme do pánve s rozehřátým olejem. Smažíme asi 4 minuty z každé strany do zlatova.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept