Jednoduchý recept

Bramborové nočky se šalvějí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58486

Ingredience

900 g Brambory vařené ve slupce
250 g Mouka pšeničná hrubá
100 g Máslo čerstvé
20 g Petržel kudrnka
10 g Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
1000 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek
60 g Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 680 kcal
Kilojoule 2 845kJ
27% Sacharidy 96 g
36% Tuky 27 g
79% Sodík 2 g
31% Bílkoviny 18 g

Bramborové nočky se šalvějí postup přípravy receptu:

1

Vařené brambory oloupeme, vložíme do mísy a rozmačkáme šťouchadlem, přidáme žloutek, celé vejce, přisypeme mouku, půl lžičky soli, polovinu posekané petrželky, třetinu posekaných lístků šalvěje a vypracujeme těsto. Vytvarujeme tenčí válečky, které nakrájíme na plátky. Vyskládáme na suchou utěrku a necháme 15 minut odležet. Vaříme ve vroucí vodě zhruba 5 až 8 minut, až nočky vyplavou na povrch. Scedíme a necháme okapat.

2

V kastrůlku rozehřejeme máslo, zbytek šalvěje a petrželky spolu s prolisovaným česnekem vsypeme do másla, 2 minuty smažíme a odstavíme.

3

Nočky upravíme na talíře, přelijeme šalvějovým máslem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept