Květáková krémová polévka s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květáková krémová polévka s česnekem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58487 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 l | Hovězí vývar základní |
500 g | Květák |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
200 g | Smetana |
2 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 191,1mg |
Draslík | 406,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 216,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí vývar základní, Květák, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Květáková krémová polévka s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Očištěný, pod tekoucí studenou vodou opláchnutý a na jednotlivé růžičky rozdělený květák dáme do hrnce s vodou osolenou špetkou soli. Uvaříme do měkka asi 15 minut, scedíme, vývar z květáku smícháme dohromady s hovězím vývarem a vložíme uvařený květák. |
2 | Na mírném ohni povaříme 10 minut, přilijeme smetanu, prolisovaný česnek, přivedeme k varu. Stáhneme ze sporáku, dochutíme zbylou solí, pepřem, vmícháme rozkvedlané žloutky. Vše mixérem rozmixujeme. Nakonec do polévky vložíme máslo a mícháme až do jeho rozpuštění. |
3 | Podáváme v hlubokých talířích. Porce ozdobíme lístečky petrželové natě. |
Poznámka
Polévku podáváme jako teplý předkrm. Vhodnou přílohou je opečená veka nebo rohlíky.
Polévka byla jemná a moc dobrá. Úspěch měla i u členů rodiny, co květák nemusí. Díky za tip
vyzkouším.