Jednoduchý recept

Batátové houstičky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58494

Ingredience

350 g Brambory sladké (Batáty)
400 ml Voda pitná
Těsto
30 g Cukr krupice
7 g Droždí sušené
45 g Mléko odtučněné sušené
45 ml Mléko polotučné
350 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Olej olivový extra panenský
1 špetka Sůl
120 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 334 kcal
Kilojoule 1 396kJ
17% Sacharidy 60 g
7% Tuky 6 g
3% Sodík 55 mg
19% Bílkoviny 11 g

Batátové houstičky postup přípravy receptu:

1

Batáty oškrábeme, omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme asi půl hodiny doměkka. Scedíme, vložíme do mísy a rozmačkáme šťouchadlem na kaši. Šalotku nakrájíme na kolečka, přisypeme k batátům, přidáme mouku, cukr, sušené mléko, špetku soli, droždí, přilijeme olej, vlažnou vodu a vypracujeme těsto. Důkladně prohněteme a necháme 45 minut kynout. Znovu důkladně prohněteme a necháme kynout dalších 45 minut.

2

Z těsta vytvarujeme 12 houstiček nebo upleteme pletýnky, vyskládáme na plech potažený papírem na pečení a necháme kynout ještě 15 minut a potřeme mlékem. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi půl hodiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept