Kuře Chop-suey - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře Chop-suey
Kuře Chop-suey
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 585 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Celer - nať |
200 g | Celer sterilovaný |
100 g | Česnek |
10 g | Chilli koření mleté |
500 g | Cibule |
200 g | Fazole bílé |
20 g | Glutasol |
100 g | Houby černé |
1000 g | Kuřecí prsa |
300 ml | Olej stolní |
150 ml | Omáčka sójová |
300 g | Paprika sterilovaná |
400 g | Pórek |
150 g | Solamyl |
30 g | Sůl |
200 g | Vejce slepičí |
160 ml | Víno bílé |
100 ml | Vývar drůbeží |
500 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 165,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer sterilovaný, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Fazole bílé, Olej stolní, Paprika sterilovaná, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Houby černé, Kuřecí prsa, Omáčka sójová, Pórek, Solamyl, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Glutasol nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Kuře Chop-suey postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí svalovinu (stehna, prsíčka) opláchneme, nakrájíme na kostičky, osolíme, smícháme s vejci a s částí máčeného škrobu a necháme asi hodinu odležet. |
2 | Potom maso opečeme v horkém tuku dozlatova. Opečené maso vyjmeme a necháme okapat na cedníku. |
3 | Do zbylého tuku dáme postupně pórek, česnek nakrájený na kostičky, jemně nakrájenou cibuli, černé houby, kapie a na plátky nakrájené žampiony. Vše promícháme a přidáme vařené fazole, sterilovaný celer a omytou, překrájenou celerovou nať. |
4 | Přidáme opečené maso a čili koření, zamícháme a zalijeme zálivkou z vývaru, vína, glutasolu, sójové omáčky a zbylého máčeného škrobu. |
5 | Nakonec pokrm promícháme a ještě krátce prohřejeme. |