Recept

Jehněčí kotlety s mátovou omáčkou a kuskusem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 58500

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
600 g Jehněčí kotlety
1 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Koriandr celý
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek
Na omáčku
200 g Jogurt bílý
0,5 polévková lžíce Máta
200 g Okurka salátová
1 stroužek Česnek
Na kuskus
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1,5 polévková lžíce Koriandr čerstvý
300 g Kuskus
60 g Mandle
80 g Meruňky sušené
1,5 polévková lžíce Máta
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
500 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 947 kcal
Kilojoule 3 964kJ
25% Sacharidy 91 g
60% Tuky 45 g
39% Sodík 787 mg
83% Bílkoviny 47 g

Jehněčí kotlety s mátovou omáčkou a kuskusem postup přípravy receptu:

1

Kotlety očistíme a zbavíme veškerého tuku. V hmoždíři rozdrtíme koriandr a kmín. Česnek rozsekáme nadrobno a smícháme s drceným kořením, solí, pepřem, olejem a citronovou šťávou. Kotlety přelijeme zálivkou tak, aby bylo maso namočené z obou stran. Poté necháme pod fólií maso marinovat.

2

Mezitím připravíme mátovou omáčku. Z loupané okurky vykrojíme semínka, okurku nahrubo nastrouháme a na sítu necháme okapat. V míse promícháme jogurt, utřený česnek, okapanou okurku a najemno nasekanou mátu.

3

Marinované kotlety grilujeme na předehřátém grilu. Po každé straně zhruba 7 minut.

4

V mezičase ve větší míse promícháme kuskus s drobně nakrájenými meruňkami, zalijeme vařícím vývarem, zakryjeme a necháme alespoň 5 minut bobtnat. Poté přidáme mandle, které jsme spařili, oloupali a na suché pánvi lehce opekli, drobně nasekanou mátu a koriandr, citronovou šťávu a olej a promícháme.

5

Kotlety podáváme s kuskusem a mátovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept