Recept

Játra se žampiony ve smetanové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 58503

Ingredience

1,5 ks Cibule
150 ml Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
400 g Játra hovězí
25 g Mouka pšeničná hladká
2 špetka Muškátový oříšek
20 g Máslo čerstvé
40 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Oregano
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Portobello
0,5 kávová lžička Sůl
400 ml Víno bílé
100 ml Zakysaná smetana
4 stroužek Česnek
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 438 kcal
Kilojoule 1 833kJ
6% Sacharidy 22 g
26% Tuky 20 g
15% Sodík 298 mg
47% Bílkoviny 26 g

Játra se žampiony ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:

1

Očištěná a opláchnutá játra nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme najemno, česnek rozdrtíme. Očištěné hnědé (portobello) i bílé žampiony nakrájíme na plátky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno.

2

Na oleji zprudka z obou stran osmažíme játra (asi 2 minuty), poté vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku přidáme máslo a zpěníme v něm cibuli. Na mírnějším plameni ji za stálého míchání podusíme. K cibuli přimícháme česnek, houby, zvýšíme teplotu a chvíli smažíme. Směs zaprášíme moukou, zarestujeme a zředíme vývarem a vínem. Ochutíme oreganem, muškátovým oříškem a za občasného míchání provaříme. Do směsi přidáme hořčici se smetanou a dobře rozmícháme. Na závěr přidáme játra a zhruba 5 minut na mírném plameni vaříme. Před podáváním osolíme a opepříme.

3

Směs podáváme posypanou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept