Recept

Závitky z jehněčího masa se sezamovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 58506

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
600 g Jehněčí kýta
200 g Okurka salátová
16 ks Rýžový papír
250 g Salát hlávkový
2 polévková lžíce Sójová omáčka
500 ml Voda pitná
400 g Švestky
Na omáčku
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
3 polévková lžíce Olej sezamový
0,5 polévková lžíce Sezamová semínka
0,5 polévková lžíce Sójová omáčka
1 polévková lžíce Zázvor celý
Závitky z jehněčího masa se sezamovou omáčkou
100 ml Olej rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 682 kcal
Kilojoule 2 855kJ
6% Sacharidy 20 g
72% Tuky 54 g
8% Sodík 153 mg
55% Bílkoviny 31 g

Závitky z jehněčího masa se sezamovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Na omáčku rozšleháme sezamový olej se lžící nastrouhaného zázvoru, se sójovou omáčkou, cukrem a sezamovými semínky.

2

Maso z jehněčí kýty očistíme, nakrájíme na tenké plátky a každý plátek na nudličky. Cibulky očistíme a nakrájíme na nudličky. Omyté švestky vypeckujeme a nakrájíme na plátky. Oloupanou okurku rozpůlíme, vydlabeme semínka a okurku nakrájíme na tenké plátky. Salát rozebereme, opláchneme a necháme okapat.

3

V míse promícháme jehněčí nudličky se sójovou omáčkou a necháme marinovat. Poté maso osmažíme na oleji dozlatova, vyjmeme a držíme na teple.

4

Rýžový papír postupně namáčíme v horké vodě a rozprostřeme na utěrce. Na papír položíme list salátu a masovou směs, kterou jsme smíchali s cibulkami, okurkou a se švestkami. Rýžový papír přehneme do středu z protilehlých stran a zavineme do úhledného závitku.

5

Závitky podáváme s miskou připravené omáčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept