Závitky z jehněčího masa se sezamovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z jehněčího masa se sezamovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 58506 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
600 g | Jehněčí kýta |
200 g | Okurka salátová |
16 ks | Rýžový papír |
250 g | Salát hlávkový |
2 polévková lžíce | Sójová omáčka |
400 g | Švestky |
500 ml | Voda pitná |
Na omáčku | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Olej sezamový |
0,5 polévková lžíce | Sezamová semínka |
0,5 polévková lžíce | Sójová omáčka |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
Závitky z jehněčího masa se sezamovou omáčkou | |
100 ml | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 102,1mg |
Draslík | 774,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 577,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Jehněčí kýta, Okurka salátová, Švestky, Voda pitná, Cukr krupice, Olej sezamový, Zázvor celý, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rýžový papír, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sójová omáčka, Sezamová semínka, Sójová omáčka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Závitky z jehněčího masa se sezamovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Na omáčku rozšleháme sezamový olej se lžící nastrouhaného zázvoru, se sójovou omáčkou, cukrem a sezamovými semínky. |
2 | Maso z jehněčí kýty očistíme, nakrájíme na tenké plátky a každý plátek na nudličky. Cibulky očistíme a nakrájíme na nudličky. Omyté švestky vypeckujeme a nakrájíme na plátky. Oloupanou okurku rozpůlíme, vydlabeme semínka a okurku nakrájíme na tenké plátky. Salát rozebereme, opláchneme a necháme okapat. |
3 | V míse promícháme jehněčí nudličky se sójovou omáčkou a necháme marinovat. Poté maso osmažíme na oleji dozlatova, vyjmeme a držíme na teple. |
4 | Rýžový papír postupně namáčíme v horké vodě a rozprostřeme na utěrce. Na papír položíme list salátu a masovou směs, kterou jsme smíchali s cibulkami, okurkou a se švestkami. Rýžový papír přehneme do středu z protilehlých stran a zavineme do úhledného závitku. |
5 | Závitky podáváme s miskou připravené omáčky. |