Závitky z jehněčího masa se sezamovou omáčkou

35 min.
Evropa

Ingredience

    • Na omáčku
      • 600gramůJehněčí kýta
      • 0,5lžíceSójová omáčka
      • 4kusyCibulka jarní
      • 200gramůOkurka salátová
      • 250gramůSalát hlávkový
      • 400gramůŠvestky
      • 16kusůRýžový papír
      • 500mililitrůVoda pitná
      • 100mililitrůOlej rostlinný
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    682 kcal
    Bílkoviny
    31 g
    Tuky
    54 g
    Sacharidy
    20 g
    Vláknina
    3 g
    Cukr
    13 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Na omáčku rozšleháme sezamový olej se lžící nastrouhaného zázvoru, se sójovou omáčkou, cukrem a sezamovými semínky. Maso z jehněčí kýty očistíme, nakrájíme na tenké plátky a každý plátek na nudličky. Cibulky očistíme a nakrájíme na nudličky. Omyté švestky vypeckujeme a nakrájíme na plátky. Oloupanou okurku rozpůlíme, vydlabeme semínka a okurku nakrájíme na tenké plátky. Salát rozebereme, opláchneme a necháme okapat. V míse promícháme jehněčí nudličky se sójovou omáčkou a necháme marinovat. Poté maso osmažíme na oleji dozlatova, vyjmeme a držíme na teple. Rýžový papír postupně namáčíme v horké vodě a rozprostřeme na utěrce. Na papír položíme list salátu a masovou směs, kterou jsme smíchali s cibulkami, okurkou a se švestkami. Rýžový papír přehneme do středu z protilehlých stran a zavineme do úhledného závitku. Závitky podáváme s miskou připravené omáčky.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.