Jehněčí maso se zeleninou zapečené s bramborovou kaší
65 min.

Ingredience
- 500gramůJehněčí maso mleté
- 1kusCibule
- 3kusyMrkev kořen
- 150gramůCeler řapíkatý
- 250gramůPórek
- 1lžíceRajčatový protlak
- 1lžíceWorcester
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 100gramůČočka sterilovaná
- 2lžícePetržel - nať
- 30mililitrůOlej rostlinný
- Na kaši
- 500gramůBrambory
- 500gramůPastinák
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2litryVoda pitná
- 80mililitrůMléko plnotučné
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
827 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
49 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
17 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo, 3 očištěné řapíky celeru nakrájíme na plátky, očištěný pórek nakrájíme na kolečka, propláchneme a necháme okapat. Petrželovou nať nasekáme najemno. Čočku slijeme a necháme okapat. Brambory a pastinák oloupeme a nakrájíme na kousky.
- 2Na oleji zpěníme cibuli, když zesklovatí, přimícháme mleté jehněčí maso a za stálého míchání smažíme dozlatova. Poté přidáme mrkev, celer, pórek, rajčatový protlak a zarestujeme. Do směsi vmícháme čočku, vývar a worcester. Pod poklicí na mírném plameni dusíme zhruba 20 minut. Před koncem dušení vmícháme nať, sůl a pepř.
- 3V mezičase uvaříme brambory s pastinákem v osolené vodě doměkka. Poté slijeme, přidáme máslo a rozšťoucháme, během toho přidáváme horké mléko. Vymícháme hladkou kaši.
- 4Masovou směs přeložíme do zapékací mísy, na směs navrstvíme kaši, uhladíme a v předehřáté troubě zapékáme asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.