Recept

Jehněčí maso se zeleninou zapečené s bramborovou kaší

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 58510

Ingredience

150 g Celer řapíkatý
1 ks Cibule
400 ml Hovězí vývar základní
500 g Jehněčí maso mleté
3 ks Mrkev kořen
30 ml Olej rostlinný
2 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Pórek
1 polévková lžíce Rajčatový protlak
1 polévková lžíce Worcester
100 g Čočka sterilovaná
Na kaši
500 g Brambory
80 ml Mléko plnotučné
50 g Máslo čerstvé
500 g Pastinák
0,5 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 827 kcal
Kilojoule 3 462kJ
17% Sacharidy 62 g
65% Tuky 49 g
29% Sodík 571 mg
60% Bílkoviny 34 g

Jehněčí maso se zeleninou zapečené s bramborovou kaší postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo, 3 očištěné řapíky celeru nakrájíme na plátky, očištěný pórek nakrájíme na kolečka, propláchneme a necháme okapat. Petrželovou nať nasekáme najemno. Čočku slijeme a necháme okapat. Brambory a pastinák oloupeme a nakrájíme na kousky.

2

Na oleji zpěníme cibuli, když zesklovatí, přimícháme mleté jehněčí maso a za stálého míchání smažíme dozlatova. Poté přidáme mrkev, celer, pórek, rajčatový protlak a zarestujeme. Do směsi vmícháme čočku, vývar a worcester. Pod poklicí na mírném plameni dusíme zhruba 20 minut. Před koncem dušení vmícháme nať, sůl a pepř.

3

V mezičase uvaříme brambory s pastinákem v osolené vodě doměkka. Poté slijeme, přidáme máslo a rozšťoucháme, během toho přidáváme horké mléko. Vymícháme hladkou kaši.

4

Masovou směs přeložíme do zapékací mísy, na směs navrstvíme kaši, uhladíme a v předehřáté troubě zapékáme asi 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept