Jehněčí maso se zeleninou zapečené s bramborovou kaší - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí maso se zeleninou zapečené s bramborovou kaší
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 58510 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
100 g | Čočka sterilovaná |
400 ml | Hovězí vývar základní |
500 g | Jehněčí maso mleté |
3 ks | Mrkev kořen |
30 ml | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 g | Pórek |
1 polévková lžíce | Rajčatový protlak |
1 polévková lžíce | Worcester |
Na kaši | |
---|---|
500 g | Brambory |
50 g | Máslo čerstvé |
80 ml | Mléko plnotučné |
500 g | Pastinák |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 108,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 34g |
Vitamín A | 170,9mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,3mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 148,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Čočka sterilovaná, Hovězí vývar základní, Jehněčí maso mleté, Olej rostlinný, Brambory, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Petržel - nať, Pórek, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Pastinák mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rajčatový protlak, Worcester nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Jehněčí maso se zeleninou zapečené s bramborovou kaší postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo, 3 očištěné řapíky celeru nakrájíme na plátky, očištěný pórek nakrájíme na kolečka, propláchneme a necháme okapat. Petrželovou nať nasekáme najemno. Čočku slijeme a necháme okapat. Brambory a pastinák oloupeme a nakrájíme na kousky. |
2 | Na oleji zpěníme cibuli, když zesklovatí, přimícháme mleté jehněčí maso a za stálého míchání smažíme dozlatova. Poté přidáme mrkev, celer, pórek, rajčatový protlak a zarestujeme. Do směsi vmícháme čočku, vývar a worcester. Pod poklicí na mírném plameni dusíme zhruba 20 minut. Před koncem dušení vmícháme nať, sůl a pepř. |
3 | V mezičase uvaříme brambory s pastinákem v osolené vodě doměkka. Poté slijeme, přidáme máslo a rozšťoucháme, během toho přidáváme horké mléko. Vymícháme hladkou kaši. |
4 | Masovou směs přeložíme do zapékací mísy, na směs navrstvíme kaši, uhladíme a v předehřáté troubě zapékáme asi 20 minut. |